Over mij

Petra Barnhoorn

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika op het bloembollenbedrijf van mijn familie. Mijn liefde voor alles wat groeit en bloeit begon al op jonge leeftijd, doordat ik opgroeide met een prachtige tuin om mij heen. Na mijn studie plantenteelt aan de universiteit van Stellenbosch, vertrok ik naar Nederland, waar mijn ouders ook vandaan komen. Ik heb 8 jaar in de veredeling van bloemen gewerkt en ik werk nu een aantal jaar in de botanische fotografie. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, op de fiets of in een tuin met een camera in mijn hand.

Over Petra

“Petra heeft oog voor detail. Dankzij jarenlange ervaring in het vak, heeft ze veel plantenkennis opgedaan. Hierdoor kan Petra de essentie van de bloem en de ziel van de tuin vast leggen.

Wat Petra uniek maakt is de relatie die ze opbouwt met haar klanten. Het begrijpen van de wensen van een klant is voor haar de sleutel tot het maken van een goede foto. Petra zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen en neemt voldoende tijd om de verwachtingen van de klant concreet te maken. Het is de combinatie van haar interesse in mensen, haar zorgvuldige manier van werken en haar passie voor het werk die er voor zorgt dat ze deze bijzondere foto’s kan creëren.”